donderdag 31 juli 2008

京都|Kyoto <-> Tokyo|東京

Dussss... Dit zal ik zo kort mogelijk houden aangezien we morgen vroeg opmoeten, omdat we de vismarkt gaan bezoeken (die om fscking 5:30) begint >_<

De laatste dag in Kyoto was erg interessant. Het regende, voor het eerst in de 3 weken dat we in Japan zitten, echt degelijk. En als het hier regend, dan regent het ook! Het was van ochtend tot avond non-stop regenstorm, met donder en weet ik het. We wilden nog wel naar het kasteel in Kyoto gaan, maar om een of andere reden ging deze om 4 uur dicht, terwijl alle andere bezichtegingen die we in Japan hebben bezichtigd om 5 of later dicht gingen. Nou ja, zijn we voor niets kleddernat geworden. Op de terugweg zijn we wel de Amerikanen tegengekomen en zijn we gaan hangen in de hostel totdat zij de stad in gingen om sushi te eten. Ze vroegen of we mee wilden en natuurlijk gingen we mee... je kent me toch?! haha ;)
Nou ja, het was ook gewoon gezellig om in een grote groep te zijn. Ik heb veel met de leraar van de groep gesproken, hij's erg grappig. We zijn later op de avond nog naar karaoke gegaan en Chris de Brit, die we een dag ervoor hebben ontmoet, ging ook gezellig mee. Hij is echt vet, hij heeft al maanden gereisd door Singapore, Australie nog wat landen en nu Japan.
Karaoke was heel tof en ik heb zowaar Dragonforce geprobeerd. Wat pas na het wohohoho-stukje op de goede toon ging (en wat natuurlijk net te hoog is voor mij) maar het was wel leuk. Na de karaoke hadden we nog wat biertjes met Chris en ging iedereen naar bed omdat iedereen de volgende dag uitcheckte.

De volgende dag was het dus vroeg opstaan, uitchecken, nog wat ontbijten met Chris en samen met hem naar het station, want hij ging naar Nara richting het zuiden en wij natuurlijk precies de andere kant op. Na onze wegen zich scheidden, kwamen we met een 70+ euro kaartje en 2 en een half uur later aan in Tokyo. Wat op ons eerste gezich, wat het gezicht van de trein- en metrostations een drukke! en grote stad is! (Maar dat geld natuurlijk niet voor het plafond >_<)
Na onze hostel te hebben gevonden en ons te hebben geinstalleerd zijn we de buurt gaan verkennen en hebben we lekker nog wat OKONOMIYAKI gegeten! (Ja, in your face Jascha, haha) We kwamen er ook achter dat er (in ieder geval) twee verschillende varianten zijn van Okonimoyaki, waarbij de westerlijke (Kansai) wordt gestapeld als een pannekoek, dan sla/kool, vis/vlees, ei, poeder en saus, wordt in de oosterlijke (Kantou) variant de ei, deeg, sla, vlees/vis gemixt in een bakje en gebakken als een omelet, waarna later nog het poeder en de saus er op komen. Maar eigenlijk wilde ik het niet over het eten hebben, maar dat ik daar met de eigenares en haar dochters (of werknemers, kan beide) een beetje heb gepraat in het Japans over Nederland en wat andere dingen. Erg leuk tentje daar.

Naja, de volgende dag gingen we echt Tokyo in (na WEER onbedoeld uit te slapen tot 1 uur ofzo)! Shinjuku was de eerste halte, omdat we het Tokyo Government blabla Building (of whatever) in wilde om een goed beeld van Tokyo te krijgen... Nou, bekijk de foto's maar... GEEN EINDE AAN DE GEBOUWEN! Overal waar je kijkt is beton, in alle windrichtingen. Na op de feiten zijn gedrukt van de grootte van Tokyo zijn we rond gaan kijken in Shinjuku om gewoon de 'Tokyo-feeling' te voelen.
Ginza was de volgende halte en daar zijn we de Sony Building ingegaan om nieuwe 'snufjes' te bekijken... Jammergenoeg kwamen we er een kwartier voor sluiten aan, dus kwamen we tot de 2e verdieping. Dat werd een herhaling de volgende dag natuurlijk ;)
Nou, deze dag was kort door het late opstaan, maar we hadden nog wel beetje gekletst met een paar Zweden en een Brit hier en filmpjes gekeken. Je zult versteld staan hoe veel toffe mensen te vinden zijn in hostels (>^_^)> Gezellig! Afgesproken om de 1e (morgen dus) samen naar de vismarkt te gaan.

Vandaag WEL op tijd opgestaan en langs Akihabara geweest om de 'Electronica stad' van Japan met eigen ogen te zien. Het verhaal gaat, dat als je het niet kan vinden in Akihabara je niet goed hebt gezoch of het bestaat niet. Er was vanalles wat met electriciteit heeft te maken, niet eens alleen multimedia, ook kabels, boren, lampjes, onderdelen van weet ik het, ALLES! Ook eindelijk een arcade gevonden waar ze dus WEL Pop'n'Music en IIDX hadden. Dus wel even snel een potje PnM gedaan ^^
Nou ja, daarna maar weer terug naar Ginza om het Sony gebouw eens GOED te bekijken. Dit was uiteindelijk gelukt en zo veel boeiends hadden ze nou ook weer niet. Maar die komen later in het verhaal ;)
Na Sony toch maar weer even een parkje opgezocht om de rust in de reuzachtige stad te vinden en deze was bijzonder goed aanwezig. Nu moet ik zeggen dat Tokyo op de een of andere manier heel rustig en veilig aanvoelt, het is echt heel vreemd.

Vincent kwam met het voorstel om misschien echt een museum in te gaan en had het 'Museum van Technologie en Wetenschappelijke Vernieuwing en blablabla' als suggestie en dat leek ons wel wat. (Eigenlijk heette het gewoon: Japanse Technologie [van de] Toekomst Museum [日本科学未来館]) Dit was echt wat ons aan het stereotypische Japan deed denken. Het had robots, lichtjes, vage gadgets, vreemde bouwsels noem maar op. Een soort Nemo kun je zeggen, maar dan niet alleen voor kinderen (hoewel het natuurlijk wel vol zat met de wezentjes).
Na onze ogen en oren uit te hebben gekeken en geluisterd zijn we naar de baai geweest en daarna naar Tokyo Tower. Deze was niet zo groot als het Tokyo Government blabla Building, maar was wel 820 yen duurder (TGblaB was gratis :P).
Na wat foto's van Tokyo by night te hebben gemaakt nog even naar Roppongi Hills geweest [Roppongi = bekendste uitgaansgebied (voor buitenlanders) in Tokyo] en daar een beetje rondgelopen.

Morgen gaan we met de Zweden waarschijnlijk door het normale Roppongi lopen en daarna hopelijk nog 2 daagjes met wat kennissen en dan is het alweer tijd om naar huis te gaan en te gaan stressen voor mijn jaar in Japan en alle voorbereiding die er bij hoort, haha.

Love and kisses,
Felix

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Hoi,

Klinkt allemaal erg leuk Felix, wou dat ik ook in Japan zat (al duurt dat niet lang meer). Mocht je nog snel iets aparts willen bezoeken kan ik het biermuseum aanraden. Op zich niet zo heel bijzonder, ware dat het in een apart gebouw zit..... en je kan 4 biertjes krijgen voor 400 yen ;) Hopelijk kun je na een ochtendje vissnuiven om een uur of acht lekkere susjie (ja ik geef de voorkeur aan Nederlandse transcripties) eten. Met een beetje geluk staat er een oud mannetje dat biercoupons uitdeelt.

Al met al blij dat Japan je bevallen is,

Reza

Claudia zei

leuk leuk dat het allemaal zo goed bevalt tot nu toe...:D
Tokyo is idd een hele veilige stad als je het vergelijkt met de steden in elk ander werelddeel volgens mij :P

Mooie foto's trouwens...als je slim bent ga je in Roppongi naar dat gebouw van 53 verdiepingen waarvandaan je tokyo tower heel goed kunt zien en fotograveren! Alleen dat liftsysteem is al de moeite waard XD (53 verdiepingen in 15 seconden ofzo!!)

naja have fun 2morrow tussen de visjes :D

xoxoxo

Anoniem zei

Dag schat,

weer alles met belangstelling gelezen. Het blijft interessant.

Maar ik verheug me ook al op volgende week; als je het niet erg vindt.

Knuffels van moeders.

Anoniem zei
Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.