zaterdag 12 juli 2008

Kom tie dan he

Alvast een waarschuwing, deze wordt een lange. Daarnaast is het me gelukt een deel van de foto`s te uploaden dus zal het er wat leuker uitzien. Als je alle foto`s wilt zien moet je naar dit adres gaan.

De avond van 8 juli

We waren dus aangekomen en hoorden dat er een gratis BBQ zou zijn op het dak van de hostel. Je hoefte alleen je eigen drinken mee te nemen en dat is 24/7 te krijgen en vet cheap. Maar we wilden toch eerst ff uurtje pitten want we waren best dood... dus het werd 2 uur slaap.
Boven bij de BBQ met half-slaperige kop hebben we gepraat met andere mensjes daar en het resulteerde in een fijne avond vol plezier en drinken :) We konden goed opschieten met een Ier, een Amerikaanse, 2 Australiers, een Brit en een Canadese. De Canadese met haar Australische man gingen de volgende dag jammergenoeg al weer weg, dus moesten ze vroeg naar bed, maar we hebben nog wat lol gehad met de rest.

9 juli

Na wat mailtjes te hebben gestuurd naar een nietsverwachtende Simon en Devran werd afgesproken dat Devran ons de 10e rond Fukuoka zou nemen. Dus zijn we zelf een beetje door Fukuoka gaan wandelen. Wat resulteerde in veel de weg kwijt raken en veel sightseeing :)

Canal City was erg leuk, maar het enige wat je er veel kon vinden waren kledingwinkels. Gelukkig hadden we wel een goede Yaki-soba kunnen scoren. Van Ohori park heb ik geen foto`s jammergenoeg, maar daar zal ik Vincent wel voor poken wanneer hij ze heeft geupload. Na een dag door Tenjin (het `hippe` centrum van Fukuokate hebben gelopen hebben we in de ondergrondse winkelstraten in een restaurantje gezeten en smakelijk gegeten. )
Weer niet duur en een fles van een liter bier kosten lekker 5 euro... IN YOUR FACE HOLLAND!

Mja, in de avond toch eindelijk mijn camera gescoord bij Yodobashi-Camera bij ons om de hoek en een paar test-foto`s genomen. Zoals hier rechts het stopcontact van onze kamer.

10 juli

Dan eindelijk was het zover. We hadden met Devran afgesproken om elkaar bij het postkantoor te ontmoeten. Na toch eindelijk het kantoor gevonden te hebben duurde het even voor ik Devran zag, maar ik was wel blij om haar na lange tijd weer te zien. Devran had trouwens ook haar Koreaanse vriending meegenomen, Kyong-Mi, heel aardig meisje.

Ze namen ons mee naar Paul`s Place om te ontbijten. Echt een heel tof tentje waar je nooit toevallig langs zou gaan, want het is echt moeilijk te vinden, maar ze hebben er (blijkbaar) hele lekkere quiche en hun Curry is ook HEEL goed. Paul is van afkomst Brit en maakt de curry dan ook zelf met verse ingredienten uit Engeland (want hier zijn ze 5x zo duur en de helft zo goed).

Toen was het even de Kyuudai (Kyuushuu Universiteit) Campus bekijken, want Devran en Kyong-Mi hadden eerst nog even 1,5 uur les. Het zag er best leuk uit daar, maar de gebouwen gaven wel een beetje een shabby indruk. Natuurlijk alleen maar beton en verf was niet veel te zien. Maar daar bij de cafeteria toch nog even gesproken met Simon en ook Emily (Simon`s vriendin) ontmoet, maar die moesten ook weer weg. Toen hadden we afgesproken de dag erna wat samen te gaan doen.

Daarna zouden we naar Fukuoka Tower gaan, maar Devran wilde ons eerst even een Maid Cafe van binnen laten zien. Jammergenoeg mag je daarbinnen geen foto`s maken, dus moeten jullie het doen met een foto van het bordje bij de ingang :P

Na een taartje en/of ijs daar gegeten te hebben, Kyong-Mi kreeg namelijk om de 2 minuten een brain-freeze, haha, gingen we eindelijk op weg om de Fukuoka Tower te zien en de reis duurde wel even want het waren toch best wat kilometers voordat we daar aankwamen.


Fukuoka Tower is echt een geweldig grote toren waarvan je half Fukuoka kan zien. (en dat is niet niks, let me tell you that! Maar dat zeg ik dan met m`n niets-gewende Nederlandse kop) Het weer was geweldig en het uitzicht prachtig. Ik heb ook filmpjes vanuit de toren, dus die zullen ooit ook wel ergens te zien zijn.


Later op het strand bij de toren nog ff pootje gebaad en wat andere kennissen van Kyong-Mi en Devran gesproken die daar aan het zwemmen waren. En toen was het weer op naar Tenjin om Ramen te eten.

De ramen was heerlijk en na ons buikje vol te hebben gegeten zijn we langs de Arcade gegaan om wat Purikura te maken. Was niet mijn idee, maar Devran vond dat we dat je dat eens gedaan moet hebben, DUS wij mee naar de Purikura. Het was zelfs best wel grappig en we hebben wel leuke foto`s gemaakt, maar die komen later wel, want ik heb ze niet bij de hand. Op deze hier rechts staan vlnr. "Kyong-Mi, Devran, ik en Vincent"


Later ook nog wat Parfait (ijs met koek) gegeten in de Mitsukoshi (warenhuis, soort Bijenkorf) en na wat hangen in het parkje erachter de beslissing genomen het welletjes te vinden voor vandaag en uit te rusten om de volgende dag blij, wakker en uitgerust tijd met Simon te besteden, wat eerst nog zuipen was, maar later gewoon chillen werd.


11 juli

Simon zouden we ook bij het Postkantoor ontmoeten, maar we (in ieder geval ik) wilde eerst nog even weer bij Paul`s Place langs om wat curry te eten :) en om tot ziens te zeggen (en heel stiekem om nog foto`s te maken, want dat was ik vergeten) Dus hierzo nog een foto om te laten zien wie de aardige mensen waren. :)


Na leuk wat te hebben gesproken met Paul en Shieri werden we door Yukari (andere Japanse die daar zat) naar het Postkantoor begeleid, want we hadden geen zin om te gaan zoeken. Ze was erg aardig en open en het was leuk ook met haar een beetje Japans te hebben gepraat.

Na eindelijk Simon te hebben gevonden gingen we ouderwets een biertje pakken in de Ierse Pub... op de 8e verdieping. Wat op zich erg chill was en na 2 glazen Grolsch was ik toch blij weer wat Nederlands bier te hebben kunnen drinken. En na veel bijgepraat te hebben gingen we op weg naar de dorm waar Simon en Devran wonen om daar na te hangen en nog wat mensen te ontmoeten waar Simon dan zo mee omgaat.

Na met de bus op de dorm aangekomen te zijn zijn we in Simon`s kamer gaan hangen en kregen bericht dat Devran bij het strand zat, DUS zjin we verhuisd naar het strand waar we dan ook een chillende Devran vonden. Na lang gehang terug verhuisd naar
Simon`s kamer waar we na wat binnendruppelen van andere `transfer students` een gezellige bijeenkomst hadden. Jammergenoeg moesten we de trein halen, want we moesten de volgende dag weg naar Hiroshima, dus erg lang heeft het niet geduurd, maar ben toch heel blij om mijn matties hier in Fukuoka weer persoonlijk gesproken te hebben. ^_^


12 juli

Het is alweer tijd om het fijne Fukuoka te verlaten. We hebben er een leuke tijd gehad en achteraf gezien misschien wel langer kunnen blijven, maar de rest van Japan wacht op ons en Simon en Devran zitten in de drukste week van het jaar, dus ik ben erg blij dat ze tijd vrij hebben kunnen maken om met ons (en dan natuurlijk vooral mij) wat te doen.
Bij deze de post voor Fukuoka, de volgende verteld over Hiroshima tot nu toe.

3 opmerkingen:

Claudia zei

O SIGH the memories!! Fukuoka FTW ^^ Mja fukuoka is gewoon vet chill ;) hiroshima....vergeet het lugubere atoombom museum niet heh! Mooie foto's btw.../slur....goede camera !!one11!!

ga je dan ook shinkansen (bullettrain) doen binnenkort?? :D das zo leuk ^^

have fun FLIX!!!

Devi zei

heyhey!
leuke foto's zeg! hopelijk had
je een beetje een leuke tijd
met ons, en t was echt leuk
je weer te zien na zo'n lange
tijd! Volgende x kom ik je
bezoeken in kyoto, dat je t
vast weet... be prepared;) Hihih

Anoniem zei

gief....password....photobucket.../slur